top of page

ELS INICIS (2001-2005)

 

De Calaix, fundat per Mireia Mena Casals, Gemma Pla Padrós i Lurdes Rimalló Fabrelles, va néixer el setembre del 2001 a l'Alt Empordà a l'entorn de l'Aula de Música Tradicional i Popular de Figueres. Les unia el gust per cantar, descobrir i reinterpretar els sons del nostre país, i es van llençar a fer una proposta musical basada en la veu femenina, inèdita en aquell moment a Catalunya, que elles mateixes catalogaven com a “nova polifonia tradicional catalana”.

 

D'aquesta etapa en va sorgir el primer repertori “Escudella de nadales” i un segon repertori “Empordà a calaixos”, amb el disc "Pantone 1505” (autoeditat, estiu 2003). 

 

L’any 2004 van rebre el I Premi Enderrock com a millor disc de folc segons la crítica i van rebre una distinció amb el Premi Altaveu com a grup revelació. EL grup va rebre molt bones crítiques, com la que va publicar en Sergi Pàmies a El País o la de Jordi Palmer a l’Avui.

 

Aquell mateix any, octubre 2004, van celebrar el 3r aniversari del grup amb una festa cultural a Selva de Mar (Alt Empordà) amb diferents tallers, sopar i concerts. 

 

Al llarg dels anys 2004 i 2005 es van centrar en la recerca de cançons de viva veu per preparar el seu tercer repertori “De boca en boca”. 

bottom of page