top of page

UNIVERS PATXOT - 2015

El 2014 es va commemorar el 50è aniversari de la mort de Rafael Patxot i Jubert (Sant Feliu de Guíxols, Baix Empordà, 1872 —Ginebra, 1964) Meteoròleg, mecenes, bibliòfil i escriptor. 

Per commemorar aquesta efemèride es van gravar en format audiovisual, el setembre del 2015 a Riudaura les cançons de les seves misions. Trobareu les gravacions a la pàgina Univers patxot-missions 

CANTALLOPS, cançons de tradició oral - 2010

 

Eduard Toldrà va recollir a Cantallops 51 cançons i un contrapàs incomplet per aportar-les a l’Obra del Cançoner Popular de Catalunya, entitat creada els anys 1921-22 amb la finalitat d’aplegar la música popular de l’àrea de parla catalana.

Davant d'aquest fet, pels volts de l'any 2005, l’associació “Cantallops Acció Cultural” va voler promoure aquestes cançons a través d'un llibre – CD "Cantallops, cançons de tradició oral" per tal que la gent les conegués i les fes seves. El procés de selecció de les 16 cançons, que es troben en el llibre – CD, ha comptat amb l’assessorament i orientació de l’etnomusicòleg Jaume Ayats, professor de la UAB. I el grup DE CALAIX així com algun altre col·laborador hi han posat la veu.

L’objectiu d’aquesta edició no ha estat només l’enregistrament sonor, sinó fer atractiva la divulgació d’aquest patrimoni cultural, així com partitures i anotacions del mateix Toldrà. La base fonamental de l’èxit del projecte ha estat el treball en equip, coordinat per l’Albert Campsolinas, i ha comptat amb nombrosos col·laboradors així com del treball dels estudis Ariadna Records de Sant Climent Sescebes (juliol 2008) i la correcció lingüística de Sara Beltran. El disseny gràfic, la creació i les il·lustracions han anat a càrrec de Sergi Sabartés, el qual, ha donat a la publicació un toc atractiu, fresc i modern.

bottom of page